هزاري هم همهچيز خريدني بشود ولي سبزه كار دست خود آدم يك ذوق ديگر دارد. اصلا آدم دوست دارد قدكشيدن سبزهاش را به چشم ببيند. همه ما تجربه سبزه كردن گندم را داشتهايم. سبزههاي عدس، ماش و تازگيها كلزا را هم، توي عيدديدنيها ديدهايم. هر سال هم دم دماي عيد بين دو راهي عمل به رسومات و هدردادن اين دانهها و اسراف آنها گير كردهايم كه آخرش سبزه بيندازم يا نه؟ اما درست كه فكر كنيم متوجه ميشويم كه ميشود سبزه را داشت ولي به يك شكل نو. فقط كافي است به قراردادن سبزه نه فقط روي سفره كه در كنارسفره هفت سين رضايت بدهيد. پس از همين حالا دست بهكار شويد تا سبزه جديدتان به عيد برسد. ميخواهيم به شما پيشنهاد و آموزش تهيه سبزه با لبو را بدهيم. يك عدد چغندر لبويي سالم را كه ريشههايش بريده نشده، شسته و توي يك كيسه نايلوني بگذاريد و درش را گره بزنيد.
اين كار براي ريشهزايي سريعتر لبو است. روي كيسه را هم يكي دوتا سوراخ كنيد تا لبو بتواند نفس بكشد. آن را توي دماي اتاق بگذاريد. بعد ازچند روز شروع به جوانه زدن ميكند. وقتي ريشه زد آن را داخل يك ظرف آب بگذاريد. ريشههاي قرمز رنگ آن هم به تنهايي زيبا هستند پس بهتر است براي لبو يك تنگ شيشهاي بلند انتخاب كنيد طوري كه دهانهاش متناسب با قطر ميوه لبو باشد تا زيبايي ريشهها هم نمايان باشد. ميتوانيد هر 15روز يكبار هم برحسب بزرگي گلدان به اندازه نوك قاشق چايخوري از كودهاي آپارتماني (پودري يا مايع) براي قويتر شدن برگها استفاده كنيد. بعد از يكماه شما يك سبزه ايستاده با برگهاي زياد و ساقههاي قرمز رنگ جذاب خواهيد داشت. فراموش نكنيد كه مثل هميشه گلدان را بايد در نور مناسب قرار دهيد. درصورت كدرشدن آب گلدان هر 3-2 روز يكبار آب آن را عوض كنيد. اگر خوب به گلدان رسيدگي كنيد سبزه شما تا 4ماه هم ماندگاري دارد.
نظر شما